ADVENT U DVORU VELIKI TABOR, 16. prosinca 2018.

Treća je nedjelja u prosincu već nekoliko godina, unutar MHZ-a, rezervirana za svečanost paljenja treće adventske svijeće u Dvoru Veliki Tabor. Niti ova godina nije izuzetak. Stoga će se 16. prosinca 2018. okupiti u taborskome atriju brojni Desinićanci i njihovi gosti, ljubitelji Velikog Tabora, štovatelji tradicije.

U božićnome ozračju, uz okićeno drvce, lampice i veliki adventski vijenac, općina Desinić i Dvor Veliki Tabor pripremaju glazbeni program u kojem će nastupiti članovi KUD-a Horvatska iz Velike Horvatske, mješoviti pjevački zbor „Đuro Prejac“ iz Desinića, Desinićke mažoretkinje, Klapa Brv, korisnici Doma Bidružica, te mladi glazbenici iz pregradske glazbene škole pod vodstvom mag. art. Gorane Zeljko.  Program Adventa u Taboru moderirat će Kristina Pavlović.

Svi koji se pridruže svečanosti moći će se okrijepiti uz kuhano vino, čaj, kobasice i kolačiće, a sa sobom će kući moći ponijeti proizvode lokalnih OPG-ova, poklone i ukrase za bor koje će izraditi desinićka djeca iz vrtića i osnovne škole.

U grijanim prostorima Dvora Veliki Tabor bit će održavane radionice za djecu, a najavio se, s punom vrećom slatkiša, sv. Nikola s pajdašem Krampusom.

Okupljanje sudionika je, u nedjelju, od 15 sati, dok glazbeni dio programa počinje u 16:30. Svečanost paljenja treće adventske svijeće zakazana je u 18 sati. Ulaz će, u Dvor Veliki Tabor, nakon 15 sati, biti slobodan!