U DVORU VELIKI TABOR ODRŽANA JOŠ JEDNA NOĆ MUZEJA

U petak, 31. siječnja u brojnim muzejima diljem Hrvatske održana je manifestacija Noć muzeja u koju se i ove godine uključio Dvor Veliki Tabor s raznolikom i bogatim programom. Punom Rustikalnom dvoranom odjekivale su melodije Mozarta, Čajkovskog i drugih istaknutih skladatelja u izvedbi gitarističko-flautističkog dua Ostinato kojeg čine Gabriela Nežmahen i Veronika Barlović, učenice 4. razreda srednje glazbene škole u Pregradi.

Nakon glazbenog nastupa, po prvi je puta prikazana predstava Vila Meluzina u izvedbi kazališne družine Ioculatori koju sačinjavaju djelatnici Dvora Veliki Tabor, a za koju je tekst napisala restauratorica Andrea Brlobuš. S još jednom likom iz velikotaborskih legendi i priča, Veronikom Desinićkom, posjetitelje je upoznala kustosica i voditeljica Renata Dečman u kratkom, no zanimljivom predavanju nakon kojeg je na monumentalnim velikotaborskim zidinama projiciran video mapping „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ u trajanju od pet minuta.

U drugom dijelu programa, održana je edukativna radionica S mačem u ruci, na kojoj su sudjelovali posjetitelji svih uzrasta i tako upotpunili svoje znanje o hladnom oružju, viteštvu i srednjovjekovnom ratovanju. A s aktualnim izložbama posjetitelje je u organiziranom stručnom vodstvu upoznala muzejska tehničarka Nives Ćurković.