#Za BITI +54: Zagorkina priča u Velikom Taboru

U okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost u subotu, 27. travnja 2019. s početkom u 18 sati održat će se u Dvoru Veliki Tabor scenska izvedba „Zagorkina priča u Velikom Taboru“. Marija Jurić Zagorka provest će posjetitelje kroz svoj proces stvaralaštva usredotočivši se pritom na ono što joj je u vlastitom radu bila jedna od glavnih tema - uloga žena u povijesti. Tijekom jednosatnog obilaska dvorca uz Zagorkinu pratnju posjetitelji će susretati žene iz različitih povijesnih razdoblja koje su bile netipične, baš poput Zagorkinih junakinja. Autorica izvedbe je Martina Findrik.

 

Uloge:

Martina Findrik – Marija Jurić Zagorka

Neda Novosel – okovana vještica

Vesna Barilar – Barbara Celjska

Martina Draganić – grofica

Ana Zbiljski – Veronika Desinićka

Ena Sanan Hdagha – vračara

Gorana Kramarić – plesačica s vatrom

U izvedbi će sudjelovati i pet dosadašnjih korisnica navedenog projekta.

 

Broj posjetitelja je ograničen stoga je potrebna prijava!

Prijaviti se možete putem e-maila: lag@zagorje-sutla.eu ili WhatsApp/Viber aplikacije na broj 091 75 22 375.

Kontakt osoba je Tajana Broz.

 

Projekt #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost provodi Centar za ženske studije iz Zagreba u partnerstvu s LAG–om Zagorje-Sutla i Etnografskim muzejom iz Zagreba, a financiran je u okviru natječaja Umjetnost i kultura 54+ iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn.

Organizacija izvedbe sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj najave isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.