Novosti i najave

U DVORU VELIKI TABOR ODRŽANA JOŠ JEDNA NOĆ MUZEJA

01. veljače, 2020.

U petak, 31. siječnja u brojnim muzejima diljem Hrvatske održana je manifestacija Noć muzeja u koju se i ove godine uključio Dvor Veliki Tabor s raznolikom i bogatim programom. Punom Rustikalnom dvoranom odjekivale su melodije Mozarta, Čajkovskog i drugih istaknutih skladatelja u izvedbi gitarističko-flautističkog dua Ostinato kojeg čine Gabriela Nežmahen i Veronika Barlović, učenice 4. razreda srednje glazbene škole u Pregradi.
Nakon glazbenog nastupa, po prvi je puta prikazana predstava Vila Meluzina u izvedbi kazališne družine Ioculatori koju sačinjavaju djelatnici Dvora Veliki Tabor, a za koju je tekst napisala restauratorica Andrea Brlobuš. S još jednom likom iz velikotaborskih legendi i priča, Veronikom Desinićkom, posjetitelje je upoznala kustosica i voditeljica Renata Dečman u kratkom, no zanimljivom predavanju nakon kojeg je na monumentalnim velikotaborskim zidinama projiciran video mapping „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ u trajanju od pet minuta.
U drugom dijelu programa, održana je edukativna radionica S mačem u ruci, na kojoj su sudjelovali posjetitelji svih uzrasta i tako upotpunili svoje znanje o hladnom oružju, viteštvu i srednjovjekovnom ratovanju. A s aktualnim izložbama posjetitelje je u organiziranom stručnom vodstvu upoznala muzejska tehničarka Nives Ćurković.

čitaj više

NOĆ MUZEJA 2020.

10. siječnja, 2020.

Dvor Veliki Tabor i ove je godine pripremio raznolik i zanimljiv program koji će se odvijati u Noći muzeja, 31. siječnja, od 18 do 22 sata. Uz individualno ili organizirano razgledavanje muzeja, posjetitelji će moći uživati u dodatnim sadržajima poput lutkarske predstave i videoprojekcija putem kojih će se upoznati s likovima iz velikotaborskih legendi i priča. U programu se nalazi i edukativna radionica "S mačem u ruci" namijenjena svim uzrastima, te glazbeni nastup gitarističko-flautističkog dua "Ostinato" kojeg čine Veronika Barlović i Gabriela Nežmahen.

Program Noći Muzeja provodi se u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Dobro došli!

čitaj više

Koncert Varaždinskog kvarteta

14. studenog, 2019.

DVOR VELIKI TABOR - DESINIĆ
24.studeni 2019. početak u 17:30 sati

Marko Jerbić, I. violina
Anđelko Ilčić, II. violina
Ana Pravdič, viola
Davor Gluhak, violončelo

Na programu su djela

J. Haydna, J. Vrhovskog i A. Borodina

Organizator koncerta:
Dvor Veliki Tabor - Muzeji Hrvatskog zagorja uz Društvo Veliki Tabor

Koncert se ostvaruje pod pokroviteljstvom
Ministarstva kulture Republike Hrvatske

čitaj više