Novosti i najave

NOĆ MUZEJA U DVORU VELIKI TABOR

22. siječnja, 2021.

Dvor Veliki Tabor i ove će godine sudjelovati u manifestaciji Noć muzeja koja će se održati u petak, 29. siječnja. Glavni organizator manifestacije, Hrvatsko muzejsko društvo, ove ju je godine nazvao „Digitalna Noć muzeja“ jer im je, zbog pandemije korona virusa i donesenih epidemioloških mjera, cilj omogućiti publici da virtualno uživa u pripremljenim događanjima. Stoga će ovogodišnja Noć muzeja i u Velikom Taboru izgledati drugačije nego prethodnih godina. Započet ćemo je u 18 sati projekcijama video-mappinga „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ i „Living Tabor“ izrađenih u sklopu projekta Living castles. Navedene projekcije u trajanju od 10-ak minuta odvijat će se na otvorenom, u atriju Velikog Tabora, a nakon njih posjetitelji će moći uživati u individualnom razgledavanju Muzeja sve do 22 sata. Za sve one koji će Noć muzeja pratiti iz topline svojih domova, pripremili smo četiri videa koja će biti dostupna na službenoj Facebook stranici Dvora Veliki Tabor. Riječ je o videu „Legenda o Veroniki Desinićkoj“, te „Rekonstrukcija renesansnih peći“ koji se inače mogu vidjeti u Velikom Taboru u sklopu izložbi „Tajanstvena gotika“ i „Veliki Tabor u svjetlu otkrića“. Putem druga dva videa, koja su nastala u rujnu 2020., za vrijeme Međunarodnog festivala lutkarskih predstava u Dvoru Veliki Tabor, muzejska će publika moći uživati u lutkarskim predstavama „Zmajevo blago“ i „Vila Meluzina“ u izvedbi srednjovjekovne putujuće lutkarske družine Ioculatori.

Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera. Obvezatno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulasku u Muzej!Program Noći muzeja:

U Velikom Taboru:

18:00 - 18:20 Video-mapping projekcije „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ i „Living Tabor“

18:20 - 22:00 Individualni razgled Muzeja

Putem Interneta, službena Facebook stranica Dvora Veliki Tabor:

https://www.facebook.com/DvorVelikiTabor/

„Legenda o Veroniki Desinićkoj“ (studeni 2012., 07:49 min)

„Rekonstrukcija renesansnih peći“ (svibanj 2011., 06:43 min)

Lutkarska predstava „Zmajevo blago“ (rujan 2020., 19:51 min)

Lutkarska predstava „Vila Meluzina“ (rujan 2020., 16:48 min)

čitaj više

Sretan Božić i uspješnu novu 2021. godinu!

23. prosinca, 2020.

Sretan Božić i uspješnu novu 2021. godinu žele Vam

voditeljica Renata Dečman i djelatnici Dvora Veliki Tabor!

čitaj više

U DVORU VELIKI TABOR UPALJENA JE TREĆA ADVENTSKA SVIJEĆA

15. prosinca, 2020.

Iako nas je epidemija koronavirusa spriječila da organiziramo već tradicionalni Advent s bogatim programom i brojnim posjetiteljima, nije nas pokolebala da u Velikom Taboru stvorimo blagdanski ugođaj i ukrasimo ga adventskim vijencem i božićnim drvcima. U nedjelju, 13. prosinca, u Dvoru Veliki Tabor desinićki župnik Franjo Mezak upalio je treću adventsku svijeću. Događanju je prisustvovala Renata Dečman, voditeljica Dvora Veliki Tabor, Milivoj Dravinec, predsjednik Kuburaškog društva Desinićka kubura, Lidija Kecur, te djelatnice Muzeja, među kojima i kolegica Nives Ćurković koja je svojim vještim rukama izradila vijenac.

čitaj više