JEDINSTVENO VALENTINOVO U VELIKOM TABORU

"U potrazi za srcem...", subotnje (13.02.2021.) događanje u Dvoru Veliki Tabor, ostat će nezaboravno parovima koji su odlučili doći u Desinić i biti dio posebne proslave Dana zaljubljenih. Zagrijavanje je počelo uz video - promociju knjige "Zbogom romantiko" autorice Sanje Pilić. S književnicom je razgovarala muzejska pedagoginja DVT-a, Kristina Pavlović.

Sudionici događanja ispunili su, potom, upitnik o ljubavi, a onda iskušali detektivske sposobnosti u igri traganja "za izgubljenim srcem" po prostorima osvijetljenog Velikog Tabora. Romantična večer završila je pod otvorenim nebom u atriju Dvora zajedničkim gledanjem video-mappinga o nesretnoj ljubavi Veronike Desinićka i Fridrika II. Celjskog.

Obilježavanje Valentinova organizirali su djelatnici DVT-a na čelu s voditeljicom ustanove, Nadicom Jagarčec, a za uspješnu izvedbu planiranog i video-mapping bila je zadužena muzejska tehničarka, Nives Ćurković.

Program se odvijao u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca, a provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

https://www.facebook.com/DvorVelikiTabor