NOĆ TVRĐAVA U DVORU VELIKI TABOR

U Dvoru Veliki Tabor, 29. i 30. travnja, održat će se manifestacija Noć tvrđava. Riječ je o prvom izdanju regionalne kulturne manifestacije koja će se održavati na utvrđenim spomenicima kulturne baštine na području Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Nastala je u sklopu europskog projekta FORTITUDE, u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik, Grada Banja Luke, Opštine Herceg Novi, Grada Karlovca i Opštine Bar.

Veliki Tabor uključit će se u ovu manifestaciju bogatim i raznolikom programom. Prvoga dana manifestacije, u petak 29. travnja, u vremenu od 11 do 16 sati održavat će se besplatna kostimirana stručna vodstva te edukativno-zabavne radionice za posjetitelje (Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom, Veronika memory, Potraga za zagonetnim predmetom, Sagradimo Veliki Tabor zajedno, Slagalica Meluzina, Tragom Veronike Desinićke).

U subotu, 30. travnja, radno vrijeme muzeja produljit će se do 21 sat. Program će započeti u 15 sati s besplatnim kostimiranim stručnim vodstvom. Od 16 sati posjetitelji će imati iznimnu priliku sudjelovati na radionici „Osnove crtanja karikature i stripa“ koju će održati poznati hrvatski karikaturist i ilustrator Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik. U nastavku programa održat će se brojne edukativno-zabavne radionice (Potraga za zagonetnim predmetom, Sagradimo Veliki Tabor zajedno, Tragom Veronike Desinićke, Slagalica Meluzina, Oblikujmo priče glinom, Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom). Posjetitelji će imati priliku saznati nešto više o četiri zagorska dvorca – Miljani, Malom Taboru, Velikoj Horvatskoj i Velikom Taboru - na predavanju „Dvorci obitelji Rattkay“, koje će održati kustosica i voditeljica Dvora Veliki Tabor, Renata Dečman. Događanje će završiti projekcijom video mappinga „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ na monumentalnim velikotaborskim zidinama.

Kostimirana stručna vodstva, predavanje te radionice besplatne su za sve posjetitelje, a ulaznice se naplaćuju prema redovnom cjeniku.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

PROGRAM DOGAĐANJA:

Petak, 29. travnja 2022.

11:00 Radionica „Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“*

12:00 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe

13:00 Edukativno-zabavne radionice (Potraga za zagonetnim predmetom, Sagradimo Veliki Tabor zajedno, Slagalica Meluzina, Tragom Veronike Desinićke)

14:00  Edukativna radionica „Veronika memory“

15:00 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe

* u slučaju lošeg vremena radionica će biti otkazana

 

Subota, 30. travnja 2022.

15:00 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe

16:00 Radionica „Osnove crtanja karikature i stripa“ – NIK TITANIK

17:00 Edukativno-zabavne radionice (Potraga za zagonetnim predmetom, Sagradimo Veliki Tabor zajedno, Tragom Veronike Desinićke, Slagalica Meluzina)

18:00 Edukativno-zabavne radionice „Oblikujmo priče glinom“ i „Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“*

19:00 Predavanje Renate Dečman: „Dvorci obitelji Rattkay“

19:45 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe

20:45 Video mapping „Legenda o Veroniki Desinićkoj“

* u slučaju lošeg vremena radionica će biti otkazana