Novosti i najave

Noć muzeja '18

18. siječnja, 2018.

26. siječnja, 18:00 - 22:00 h

U okviru teme ovogodišnje Noći muzeja, u Dvoru Veliki Tabor pripremamo predavanje, uz PP projekciju, o Tarahumarama, zajednici iz Meksika, među kojima je boravio i njihove prakse opisao još u 17. stoljeću, isusovac Ivan III Adam, iz obitelji Rattkay, u čijem je vlasništvu Veliki Tabor bio gotovo 300 godina. Tarahumare su poznati i kao „ljudi koji trče“, jedina ljudska zajednica na svijetu čija se povijest, kultura, religija, rituali i svakodnevni život temelji na – trčanju.

U drugome dijelu Noći muzeja ugostit ćemo bračni par sportaša koji dokazuje kako sportska disciplina može nadvladati tjelesna ograničenja, baš kao i kod Tarahumara. Svoje životne priče ispričat će publici, u vođenom intervjuu, Sandra Paović i Danijel Lazov. Njih dvoje pristali su vrlo otvoreno su progovoriti o svom životu prije i poslije nesreća koje su ih učinile osobama s invaliditetom.

čitaj više

Zimska radionica u Taboru

03. siječnja, 2018.

10.01.2018. od 11 do 14 sati

Ima li danas "coprnica"? Kako izgledaju? Zašto su Veroniku htjeli proglasiti "coprnicom"? Ta, i mnoga druga slična pitanja, motiv su naše ovogodišnje ZIMSKE RADIONICE za osnovnoškolce!

čitaj više

Sretan Božić i uspješnu 2018!

22. prosinca, 2017.

Djelatnici Dvora Veliki Tabor upućuju Vam samo najljepše želje uz blagdane! Sretni bili i veseli! Ljubavi i mira imali!

čitaj više