Novosti i najave

LegendFest - Dvor Veliki Tabor

27. kolovoza, 2018.

Poštovani,

osobito nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Festival narodnih priča, legendi i mitova Krapinsko-zagorske županije - LegendFest Veliki Tabor, koji će se održati 15. rujna u Dvoru Veliki Tabor na temu coprnica u organizaciji udruge Val kulture i Dvora Veliki Tabor.

Na festivalu će biti održano više od desetak različitih programa, događanja u kojima će sudjelovati preko trideset umjetnika iz gotovo svih područja umjetničkog djelovanja - od likovne, glazbene, plesne, kazališne i filmske umjetnosti do fotografije i kulturne baštine, te tako očivjeti narodnu predaju, legende i mitove Krapinsko-zagorske županije.

Pridružite nam se i Vi na LegendFestu u Velikom Taboru!

Radujemo se Vašem dolasku!

čitaj više

GITARISTIČKI DUO ZORYA NASTUPA U VELIKOM TABORU

08. kolovoza, 2018.

Nakon izvrsnog nastupa Igora Petričevića i Joshue Urbena prošlog mjeseca, Dvor Veliki Tabor i u kolovozu posjetiteljima nudi pravu glazbenu poslasticu. I ovoga je puta riječ o dvojici studenata Kraljevskog konzervatorija za glazbu u Manchesteru, mladim gitaristima iz Lepoglave i Čakovca, Borni Kući i Antoniu Peršaku, koji od 2015. godine zajedno nastupaju pod nazivom Zorya Guitar Duo.

Gitaristički duo Zorya spoj je umjetničke i glazbene raznovrsnosti koja ide izvan granica klasične, suvremene i etno glazbe. Na razigrani način, Duo publici predstavlja glazbenu mješavinu začinjenu s izvrsnom tehnikom sviranja gitare. U uvježbanim komadima poznatih skladatelja kao što su Bach, Ravel, Tadić, Rodrigo… pokazuju visoki nivo glazbene poezije između flamenka, balkanske etno glazbe, klasične i moderne glazbe. Oslanjajući se na glazbene doživljaje, kulturu i korijene od kojih potječu, ova dvojica gitarista donose osvježenje u umjetnosti sviranja klasične gitare.

Koncert u Velikom Taboru održat će se u subotu, 18. kolovoza, s početkom u 17:00 sati, a ulaz za posjetitelje je besplatan.

čitaj više

RADIONICE TIJEKOM MJESECA KOLOVOZA U DVORU VELIKI TABOR

31. srpnja, 2018.

Rattkayevom lađom plovit će se i u kolovozu

Svakoga vikenda u kolovozu, i subotom i nedjeljom, za sve posjetitelje Dvora Veliki Tabor osnovnoškolske dobi održavat će se radionice na temu misionara Ivana Rattkaya i njegove plovidbe u Meksiko.

Prema uputama voditelja pojedinačne radionice djeca će, na drugome katu kule D uz trodimenzionalno kreiran poligon, u 10 točaka pratiti putovanje Ivana Rattkaya u svim njegovim fazama, od ukrcavanja na lađu u španjolskoj luci Cadiz 1680. do preminuća u misiji Jesus Carichic, 1683. godine. Naziv igre je Rattkayeva lađa do Meksika „gađa“.

Kod svake točke igre na poligonu nalazi se prijedlog djetetu koje sudjeluje u igri, za obavljanje neke vrste zadatka vezanog uz temu. Pomoć u tome igrač može potražiti na posebno dizajniranom letku s crtežom lađe iz 17. stoljeća i s crticama iz misionarevog života, koji mu ostaje u trajnome vlasništvu.
Igru je osmislila i kreirala muzejska pedagoginja, mag. Kristina Pavlović.

Termini održavanja radionica su:
Svake subote u kolovozu (4., 11., 18. i 25.08.) – od 12 do 14 sati i od 16 do 18 sati.
Svake nedjelje u kolovozu (5., 12., 19. i 26.08.) – od 12 do 14 sati.

čitaj više