Novosti i najave

Predavanje profesora Mije Koradea u Dvoru Veliki Tabor

17. svibnja, 2017.

U ponedjeljak, 22. svibnja, u 13 sati u Dvoru Veliki Tabor, poznati hrvatski povjesničar i sveučilišni profesor, dr. sc. Mijo Korade održao je predavanje o Nikoli i Ivanu Rattkayu, isusovačkim misionarima u prekooceanskim zemljama iz 17. stoljeća.

Profesor Korade je podsjetio na iznimno vrijednu ostavštinu dvojice isusovačkih misionara te je naglasio njihovu važnost za našu, ali i za svjetsku kulturnu baštinu.

čitaj više

Međunarodni dan muzeja u Dvoru Veliki Tabor

17. svibnja, 2017.

Poštovani!

S veseljem Vas pozivamo na obilježavanje Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja 2017. godine u Dvor Veliki Tabor!

Poseban program na taj dan uključuje:

- promociju poštanske marke s motivom Dvora Veliki Tabor u 12:00 sati

- tematsko predavanje etnologinje Kristine Pavlović pod nazivom "Veronika Desinićka - nepoznato poznata Zagorska ruža" koje će početi u 13:00 sati

- promociju radijske emisije Zagorska ruža koju su osmislili i snimili učenici OŠ Đuro Prejac iz Desinića i PŠ Vinagora

Iskreno se radujemo Vašem dolasku!

čitaj više

Promocija knjige "DUHovita legenda"

09. svibnja, 2017.

U subotu 20. svibnja u Dvoru Veliki Tabor održala se promocija pustolovnog romana „DUHovita legenda“ spisateljice Tamare Lövey. Riječ je o nadarenoj i plodonosnoj autorici za mlade koja se okušala u raznovrsnim žanrovima, a u njenom bogatom spisateljskom opusu nalaze se mnogobrojne novele te fantastični, avanturistički i ljubavni romani. „DUHovita legenda“ nastavak je avanturističkog romana za mlade, „Tisov brijeg“ izdanom 2014. godine.

Spisateljica je inspiraciju za pisanje romana, kao i mnogobrojni umjetnici, pronašla u legendi o Veroniki Desinićkoj i bajkovitom izgledu plemićkog grada Velikog Tabora.

čitaj više