Novosti i najave

EUROPSKI DANI ARHEOLOGIJE U DVORU VELIKI TABOR

13. lipnja, 2022.

U subotu, 18. lipnja 2022., u Dvoru Veliki Tabor obilježit ćemo Europske dane arheologije. S ciljem popularizacije i prezentacije arheologije pripremili smo prikladan program koji će se odvijati od 17 do 20 sati. Posjetitelji će moći razgledati muzejske izložbe u organiziranom stručnom kostimiranom vodstvu. Održat će se i nekoliko edukativno-zabavnih radionica namijenjenih svim uzrastima: „Oživimo bojom arheološke ulomke!“, „Slagalica Meluzina“, „Memory – muzejski predmeti“, te „Potraga za zagonetnim arheološkim predmetom“. Prikazivat će se film „Rekonstrukcija renesansnih peći“, autorica Ivane Škiljan i Sylve Antony Čekalove. Gledajući ovaj kratak film u trajanju od sedam minuta, posjetitelji će saznati kako je izgledalo restauriranje pećnjaka te potom rekonstrukcija triju renesansnih kaljevih peći u Velikom Taboru.

U periodu od 17 do 20 sati ulaz u Muzej i sve aktivnosti bit će besplatni!Program događanja:

17:00 – 20:00 Prikazivanje filma „Rekonstrukcija renesansnih peći“

17:00 – 18:00 Edukativna radionica „Oživimo bojom arheološke ulomke!“

18:00 – 19:00 Edukativno-zabavne radionice „Slagalica Meluzina“, „Memory – muzejski predmeti“, te „Potraga za zagonetnim arheološkim predmetom“

19:00 – 20:00 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbeRadujemo se Vašem dolasku!

čitaj više

KONCERT ANSAMBLA ACOUSTIC PROJECT

07. lipnja, 2022.

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na koncert ansambla Acoustic Project koji će se u atriju Dvora Veliki Tabor održati ovoga petka, 10. lipnja 2022., s početkom u 21 sat.

Ovo je drugi nastup navedenog ansambla u Velikom Taboru, a ovom će prilikom izvesti skladbe s novoga albuma koji je izišao početkom veljače ove godine pod nazivom „Furious Dance“. Skladbe na ovom albumu, kao i na programu koncerta, svojevrsna su fuzija klasične glazbe, jazz glazbe i hrvatske tradicijske glazbe.

Ulaz na koncert je slobodan!

Radujemo se Vašem dolasku!

čitaj više

Virtualna izložba „Prozori i prizori iz Velikog Tabora – što vidi kamera Instagramera?"

19. svibnja, 2022.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, muzejska pedagoginja Dvora Veliki Tabor Kristina Pavlović osmislila je virtualnu izložbu „Prozori i prizori iz Velikog Tabora – što vidi kamera Instagramera?" na kojoj ćete moći vidjeti 36 fotografija snimljenih od strane 32 autora - posjetitelja Velikog Tabora, te objavljenih na Instagramu s hashtagom #velikitabor između 2015. i 2021. godine.

Izložbu možete razgledati na sljedećem linku:

https://www.artsteps.com/view/625410442d0662a8889c0d83


Klikom na pojedinu fotografiju dobivaju se detaljnije informacije o autoru, a klik na slova na zidu otkriva pojedinosti o izložbi. Kroz prostor se možete kretati mišem ili strelicama na tipkovnici.

čitaj više