Novosti i najave

BESPLATNE EDUKATIVNE RADIONICE

23. rujna, 2020.

Ovog će se vikenda u Dvoru Veliki Tabor održati edukativne radionice namijenjene svim uzrastima. U subotu, 26.09., u terminu od 12 do 13 sati organizirat će se radionica „Mala škola ljekovitog bilja“. Kroz ovu radionicu imat ćete prilike naučiti kako se od davnina bilje koristilo u ljekovite i odjevne svrhe, tko su najveći čuvari srednjovjekovne medicine, kako brati i sušiti biljke, te koje su biljke otrovne. U nedjelju, 27.09., u istom terminu (12-13 sati) na rasporedu je radionica „Živjela žlica!“. Na ovoj radionici moći ćete saznati od kojih se sve materijala kroz povijest izrađivala žlica, kakve je izglede poprimala, a na kraju će svi sudionici radionice izraditi vlastitu žlicu od gline.

Navedene radionice besplatne su za sve posjetitelje, a ulaznice se naplaćuju prema redovnom cjeniku.

Radujemo se vašem dolasku!

čitaj više

U Dvoru Veliki Tabor održan je prvi Međunarodni festival lutkarskih predstava

22. rujna, 2020.

U subotu i nedjelju 19. i 20. rujna 2020. g. održan je prvi Međunarodni festival lutkarskih predstava u Dvoru Veliki Tabor. Program je otvoren glazbenim nastupom u izvedbi DUA DARMAR i DUA ALLA DANZA, a u pauzama između lutkarskih predstava posjetitelje je trikovima uveseljavao žongler Clown Blento. U prostorima Dvora održane su brojne lutkarske predstave i radionice za najmlađe, ali i one starije koji su mogli naučiti osnove lutkarstva. Bilo je tu ginjol lutaka, marionetnih lutaka, lutaka sjene, lutaka u originalnoj veličini, lutaka od ekoloških materijala, lutaka od neobrađenog drveta, a sudionici su svoje lutke ponijeli kućama. Posjetitelji su imali slobodan ulaz u sve izložbe Dvora Veliki Tabor, a među njima i na izložbu lutaka Srednjovjekovnog putujućeg lutkarskog kazališta Ioculatori.
U programu su nastupili Lutkarski studio „Kvak“ iz Zagreba, Grajsko lutkovno gledališče Sevnica iz Slovenije, Svijet lutaka iz Zagreba, KRUNA TARLE-art iz Zagreba, Lutkarsko kazalište „Lutonjica Toporko“ iz Samobora, Udruga „Pjetlić Zlatokrijestić” – udruga za poticanje i oslobađanje kreativnosti kod djece i mladeži iz Zagreba, Lutkarsko kazalište „Za bregom“ iz Zagreba, Srednjovjekovno putujuće lutkarsko kazalište IOCULATORI iz Dvora Veliki Tabor.

Program oba dana festivala završen je video mapping projekcijama Legenda o Veroniki Desinićkoj i Living Tabor koje su oduševile najmlađe i najstarije posjetitelje, a nastale su u sklopu projekta LIVING CASTLES Međunarodni festival lutkarskih predstava u Dvoru Veliki Tabor održan je u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa koji se provodi u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

čitaj više

MEĐUNARODNI FESTIVAL LUTKARSKIH PREDSTAVA U DVORU VELIKI TABOR - PROGRAM

15. rujna, 2020.

Dođite u subotu i nedjelju 19. i 20. rujna u Dvor Veliki Tabor na prvi Međunarodni festival lutkarskih predstava i uživajte u bogatom programu predstava i radionica. Posjetite izložbu srednjovjekovnog putujećeg lutkarskog kazališta Ioculatori, a kao posebno iznenađenje, i lutkari i posjetitelji moći će u večernjim satima u oba dana programa uživati u dvije video mapping projekcije koje će se projicirati na unutrašnjim zidovima Dvora.

Program se odvija u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ulaz je slobodan.

Program

Subota, 19. rujna 2020.

14:30 Otvorenje uz glazbeni nastup

15.00 Lutkarsko kazalište „Lutonjica Toporko“: TAJANSTVENI GENIJ

16.00 Grajsko lutkovno gledališče Sevnica: RUŽNO PAČE

17.00 Nastup žonglera

17.30 Grajsko lutkovno gledališče Sevnica: Radionica izrade jednostavnih lutaka na palici i izrade marionetne lutke u izvedbi

17.30 Lutkarsko kazalište “Lutonjica Toporko”: Radionica neobrađenog drveta

18.30 Ioculatori, lutkarska družina iz Velikog Tabora: VILA MELUZINA

19.00 Lutkarsko kazalište „Za bregom“: BILO PA NIJE

19:30 Nastup žonglera

20.00 3D video mapping: Legenda o Veroniki Desinićkoj

3D video mapping: Living Tabor


Nedjelja, 20. rujna 2020.

15.00 Otvorenje uz glazbeni nastup

15.30 Ioculatori, lutkarska družina iz Velikog Tabora: ZMAJEVO BLAGO

16.00 Nastup žonglera

16.30 Svijet lutaka: PRIČA O KAPLJICI VODE

16.30 Kruna Tarle: radionica Dvor: prozor u vilinski svijet

16.30 Lutkarski studio Kvak: Izrada lutaka od uporabnih predmeta

17.20 Svijet lutaka: Radionica izrade lutaka sjene

17.20 Udruga „Pjetlić Zlatokrijestić: Lutkarska radionica

18.30 Ioculatori, lutkarska družina iz Velikog Tabora: VILA MELUZINA

19.00 Lutkarski studio Kvak: TRI PRAŠČICE

19:40 Nastup žonglera

20.00 3D video mapping: Legenda o Veroniki Desinićkoj

3D video mapping: Living Tabor

čitaj više