Novosti i najave

18. TABOR FILM FESTIVAL

10. srpnja, 2020.

Od petka, 10. srpnja do nedjelje 12. srpnja 2020. u Dvoru Veliki Tabor u Desiniću održat će se osamnaesti po redu međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival. Uz bogat filmski program tu je neizbježan i uvijek zanimljiv glazbeni dio festivala.

https://taborfilmfestival.com/

čitaj više

ČAJANKA S DRONOM

26. lipnja, 2020.

U subotu 04.07.2020. u Dvoru Veliki Tabor održat će se još jedno večernje događanje, Čajanka s dronom. U bogatom i raznovrsnom programu centralno događanje bit će otvorenje izložbe "Things and Wonders" ("Stvari i čudesa") grčke umjetnice Anne Vasof, koju će posjetitelji moći razgledati do 12. srpnja. Posebnost otvorenja izložbe bit će svakako performans "Unmanned Tea Party" ("Bespilotna čajanka") s kojim će autorica posjetitelje upoznati sa svojim radom i uvesti u samu izložbu.

Uz izložbu, performans i filmske projekcije na programu će biti i dvije lutkarske predstave ("Zmajevo blago", "Vila Meluzina") u izvedbi lutkarske družine Ioculatori, te video-mapping "Legenda o Veroniki Desinićkoj"* koji će se projicirati na dvorskim zidinama. A na kraju večeri u obližnjoj Grešnoj gorici održat će se koncert sastava Mokri Nenad.

Organizatori događanja su Udruga Gokul iz Zaboka i Dvor Veliki Tabor.

Događanje započinje u 18 sati, a ulaz je besplatan!

Dobro došli!

Raspored događanja:

18:00 Lutkarska predstava - "Zmajevo blago"
19:00 Anna Vasof: Otvorenje izložbe
19:30 Drone performance - Anna Vasof
20:00 Filmovi Anne Vasof
20:30 Lutkarska predstava - "Vila Meluzina"
21:00 Video-mapping - "Legenda o Veroniki Desinićkoj“
21:30 Koncert: Mokri Nenad - Grešna gorica

*Video-mapping “Legenda o Veroniki Desinićkoj” je izrađen u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

čitaj više

NOVE LUTKARSKE PREDSTAVE

25. lipnja, 2020.

Nakon što smo nedavno kreirali nove edukativne radionice, od danas u stalnoj ponudi Dvora Veliki Tabor nalaze se i tri nove lutkarske predstave (Vila Meluzina, Zmajevo blago, Naša dika – Veronika Desinićka!). Izvodi ih srednjovjekovna putujuća lutkarska družina Ioculatori koju sačinjavaju djelatnici našeg Muzeja! Navedene predstave je osmislila naša viša preparatorica, Andrea Brlobuš.

Više o novim lutkarskim predstavama saznajte na: https://www.veliki-tabor.hr/edukativne-radionice

čitaj više