ČAJANKA S DRONOM

U subotu 04.07.2020. u Dvoru Veliki Tabor održat će se još jedno večernje događanje, Čajanka s dronom. U bogatom i raznovrsnom programu centralno događanje bit će otvorenje izložbe Things and Wonders (Stvari i čudesa) grčke umjetnice Anne Vasof, koju će posjetitelji moći razgledati do 12. srpnja. Posebnost otvorenja izložbe bit će svakako performans Unmanned Tea Party (Bespilotna čajanka) s kojim će autorica posjetitelje upoznati sa svojim radom i uvesti u samu izložbu.

Uz izložbu, performans i filmske projekcije na programu će biti i dvije lutkarske predstave (Zmajevo blago, Vila Meluzina) u izvedbi lutkarske družine Ioculatori, te video-mapping Legenda o Veroniki Desinićkoj* koji će se projicirati na dvorskim zidinama. A na kraju večeri u obližnjoj Grešnoj gorici održat će se koncert sastava Mokri Nenad.

Organizatori događanja su Udruga Gokul iz Zaboka i Dvor Veliki Tabor.

Događanje započinje u 18 sati, a ulaz je besplatan!

Dobro došli!

Raspored događanja:

18:00 Lutkarska predstava - "Zmajevo blago"
19:00 Anna Vasof: Otvorenje izložbe
19:30 Drone performance - Anna Vasof
20:00 Filmovi Anne Vasof
20:30 Lutkarska predstava - "Vila Meluzina"
21:00 Video-mapping - "Legenda o Veroniki Desinićkoj“
21:30 Koncert: Mokri Nenad - Grešna gorica

 *Video-mapping “Legenda o Veroniki Desinićkoj” je izrađen u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi se u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.