Novosti i najave

ROMANCA O TRI LJUBAVI

23. lipnja, 2022.

15. GFUK I PO ZAGORJU - ljetno izdanje

Petak, 24. lipnja 2022., u 20 sati u atriju Dvora Veliki Tabor, Desinić

Max teatar, Zaprešić: Antun Šoljan ROMANCA O TRI LJUBAVI

režija: Marina Kostelac

igraju: Helena Minić Matanić, Amar Bukvić, Marina Kostelac i Pero Juričić

Ulaz je besplatan!

Dobro došli!www.gfuk.hr

http://www.maxteatar.hr/page45.html

čitaj više

EUROPSKI DANI ARHEOLOGIJE U DVORU VELIKI TABOR

13. lipnja, 2022.

U subotu, 18. lipnja 2022., u Dvoru Veliki Tabor obilježit ćemo Europske dane arheologije. S ciljem popularizacije i prezentacije arheologije pripremili smo prikladan program koji će se odvijati od 17 do 20 sati. Posjetitelji će moći razgledati muzejske izložbe u organiziranom stručnom kostimiranom vodstvu. Održat će se i nekoliko edukativno-zabavnih radionica namijenjenih svim uzrastima: „Oživimo bojom arheološke ulomke!“, „Slagalica Meluzina“, „Memory – muzejski predmeti“, te „Potraga za zagonetnim arheološkim predmetom“. Prikazivat će se film „Rekonstrukcija renesansnih peći“, autorica Ivane Škiljan i Sylve Antony Čekalove. Gledajući ovaj kratak film u trajanju od sedam minuta, posjetitelji će saznati kako je izgledalo restauriranje pećnjaka te potom rekonstrukcija triju renesansnih kaljevih peći u Velikom Taboru.

U periodu od 17 do 20 sati ulaz u Muzej i sve aktivnosti bit će besplatni!Program događanja:

17:00 – 20:00 Prikazivanje filma „Rekonstrukcija renesansnih peći“

17:00 – 18:00 Edukativna radionica „Oživimo bojom arheološke ulomke!“

18:00 – 19:00 Edukativno-zabavne radionice „Slagalica Meluzina“, „Memory – muzejski predmeti“, te „Potraga za zagonetnim arheološkim predmetom“

19:00 – 20:00 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbeRadujemo se Vašem dolasku!

čitaj više

KONCERT ANSAMBLA ACOUSTIC PROJECT

07. lipnja, 2022.

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na koncert ansambla Acoustic Project koji će se u atriju Dvora Veliki Tabor održati ovoga petka, 10. lipnja 2022., s početkom u 21 sat.

Ovo je drugi nastup navedenog ansambla u Velikom Taboru, a ovom će prilikom izvesti skladbe s novoga albuma koji je izišao početkom veljače ove godine pod nazivom „Furious Dance“. Skladbe na ovom albumu, kao i na programu koncerta, svojevrsna su fuzija klasične glazbe, jazz glazbe i hrvatske tradicijske glazbe.

Ulaz na koncert je slobodan!

Radujemo se Vašem dolasku!

čitaj više