Novosti i najave

OBILJEŽAVANJE DANA EUROPSKE BAŠTINE u Dvoru Veliki Tabor, 23. i 24. rujna 2023. godine

20. rujna, 2023.

PROGRAM DOGAĐANJA

SUBOTA, 23. rujna 2023. godine od 11 do 14 sati – na Međunarodni dan kulturne baštine:

* u 11:00 - proglašenje pobjednika natječaja „Možemo li se odjenuti u Dvor?“ za najbolje dizajnirani komad odjeće s nadahnućem u arhitekturi Velikoga Tabora

* u 11:30 – promocija nove publikacije za djecu i mlade „Obitelj Ratkaj (Rattkay) - skoro 300 godina u Velikom Taboru“, autorice Kristine Pavlović i dizajnerice Natalije Grabušić

* u 12:00 – kraće kostimirano stručno vodstvo po Dvoru Veliki Tabor za nazočne manifestaciji, te druženje sudionika

* u 13:00 - radionica izrade makete od prirodnih materijala „Sagradimo zdenac grofova Ratkaj!“ za djecu i odrasle


NEDJELJA, 24. rujna 2023. godine od 11 do 13 sati

* od 11:00 do 13:00 - radionica izrade makete od prirodnih materijala za djecu i odrasle „Sagradimo zdenac grofova Ratkaj!“


Radionice i ulaz na događanja organizirana uz Dane europske baštine su besplatni, a ulaznice za muzej se naplaćuju prema uobičajenom cjeniku.

čitaj više

PREDSTAVA „NI MED CVETJEM NI PRAVICE“

19. rujna, 2023.

U četvrtak, 21. rujna 2023., s početkom u 20 sati u atriju Dvora Veliki Tabor bit će održana predstava Ni med cvetjem ni pravice (Balade Petrice Kerempuha) koju izvodi Adam Končić uz glazbenu pratnju Olivera Beloševića.

Ulaz je slobodan!

Dobro došli!

čitaj više

DVOR VELIKI TABOR DOBITNIK JE NAGRADE ZLATNI PIN!!

13. rujna, 2023.

Dvor Veliki Tabor jedan je od deset dvoraca i palača u Hrvatskoj koji su postali nositelji nagrade Zlatni pin. Zlatni pin je priznanje koje dodjeljuje Google na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Ideja o dodjeli nagrada najbolje ocijenjenih mjesta nastala je u Poljskoj u sklopu proslave 15. rođendana Google Mapsa.

Kako su projekt vrlo dobro prihvatili ne samo dobitnici, već i korisnici koji su osjetili lokalni ponos, Google je odlučio projekt proširiti i na druge zemlje. Tako se od ove godine projekt provodi i u Hrvatskoj gdje je Google nagradio lokacije u kategoriji „Dvorci i palače“. Sukladno tome, odabrani su dvorci i palače koji su dobili najvišu prosječnu ocjenu korisnika Google Mapsa.

Među nagrađenima uz Dvor Veliki Tabor nalaze se i dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk te Dioklecijanova palača i palača Sponza.

Zahvaljujemo svim našim posjetiteljima čije su nam pohvalne ocjene i recenzije omogućile da postanemo dobitnici ove uistinu divne nagrade!

Čestitamo i svim ostalim dobitnicima!!

čitaj više