ČAROBNI SVIJET LUTAKA U VELIKOM TABORU

Za sve ljubitelje lutkarskog kazališta Dvor Veliki Tabor pripremio je pravu poslasticu! U subotu, 22. lipnja 2024., u dvorcu će se održati događanje pod nazivom „Čarobni svijet lutaka u Velikom Taboru“, na čijem će se programu u periodu od 11:00 do 16:30 sati naći brojne zanimljive lutkarske predstave i radionice namijenjene svim uzrastima.

U programu događanja naći će se tri predstave u izvedbi umjetničke organizacije KRUNA TARLE-art i lutkarske organizacije Loft iz Zagreba. Riječ je o lutkarskoj predstavi Krava na ormaru namijenjenoj djeci svih uzrasta te dvije poetične lutkarske predstave Šuma priča i Iš'o Viljo u dućan namijenjene za najmlađe. Na događanju će također nastupiti srednjovjekovna lutkarska družina Ioculatori koju su 2006. godine osnovali djelatnici Muzeja Hrvatskog zagorja. Trenutno Ioculatori na repertoaru imaju pet lutkarskih predstava koje su nadahnute legendama vezanim uz Veliki Tabor te zagorsko podneblje, a na navedenom događanju će izvesti predstavu Legenda o Veroniki Desinićkoj.

Posjetitelji će se moći aktivno uključiti u program kroz dvije edukativno-umjetničke radionice na kojima će se okušati u vještini izrade lutaka te maske od gipsa i gaze.

Ovim događanjem u Velikom Taboru promovira se kasnosrednjovjekovni plemićki grad, spomenik kulture najviše kategorije, te nematerijalna kulturna baština Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskog zagorja. Program je također posvećen njegovanju kajkavskog narječja, glazbe i običaja, te muzejskih artefakata kao što su tradicijske igračke i slično.

Sudjelovanje na radionicama i predstave besplatni su za sve posjetitelje, a ulaz u Muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

PROGRAM DOGAĐANJA

22. lipnja 2024. godine – od 11:00 do 16:30 h

11:00 – 11:30              predstava „Iš'o Viljo u dućan“

11:30 – 12:30              radionica „Izrada lutaka“

13:00 – 13:30              predstava „Šuma priča“

13:30 – 14:30              radionica „Izrada maske“

15:00 – 15:30              predstava „Krava na ormaru“

16:00 – 16:30              predstava „Legenda o Veroniki Desinićkoj“