Međunarodne radionice klasične glazbe u Dvoru Veliki Tabor

U sklopu manifestacije "Veronikafest" u Desiniću,  od 01. do 05. rujna 2022. u Dvoru Veliki Tabor održat će se radionice klasične glazbe koje će voditi profesori iz Hrvatske i Slovenije. Riječ je o radionicama trube (prof. Krunoslav Zver), klarineta (prof. Alen Kundih), flaute (prof. Karolina Šantl Zupan), saksofona (prof. Aljoša Mutić), trombona (prof. Mario Šincek), roga (prof. Viktor Kirčenkov), gitare (prof. Tomislav Vukšić) i pjevanja (prof. Elena Hryazyeva Ciglenjak).

Radionice su namijenjene polaznicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, te akademija, kao i samoukim glazbenicima. Obzirom da će nastava biti individualna, godine naobrazbe i dob polaznika nisu ograničeni. Ciljevi radionica su usavršavanje postojećih i stjecanje novih glazbenih umijeća, kao i druženje uz glazbu s kolegama i profesorima.

U tijeku radionica organizirat će se i rad u skupini instrumentalista koji će ujedno biti i priprema za završni koncert.

Tako će polaznici radionica u predivnom ambijentu dvorca i čarobnom okruženju Hrvatskog zagorja aktivno provesti dio godišnjeg odmora.

Glazbene radionice klasične glazbe u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću realiziraju se u suradnji s Glazbenom školom Pregrada.