NA KONJU U MUZEJE

🐴 NA KONJU U MUZEJE - počinjemo ovog vikenda!

🐴 U Dvoru Veliki Tabor radionice će se održavati 6.11. u 14 sati, 12.11. u 10 sati, 26.11. u 14 sati, te 3.12. u 14 sati.
🐴 Muzejsko-edukativni program Muzeja Hrvatskog zagorja
„NA KONJU U MUZEJE“
🐴 Pet ustrojstvenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja, pet muzeja sa sasvim različitom sadržajnom tematikom, povezalo se u jedinstvenom programu nazvanom „Na konju u Muzeje“.
🐴Program kojemu je KONJ glavna tema, održavat će se tijekom pet vikenda, od 5. studenoga do 4. prosinca 2022. godine, a namijenjen je individualnim posjetiteljima te obiteljima s djecom.
Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti.
🐴 Program su osmislile i provode ga muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja „Staro selo“ Kumrovec.
🐴U DVORU VELIKI TABOR na drvenoga konjića prikopčat ćemo drvenu kočiju koja će se na radionici sklapati i ukrašavati, a posveta je dvjema kočijama starima dvjestotinjak godina koje su dio muzejskih zbirki i nalaze se u atriju Dvora.
🐴 Cijena radionice iznosi 46 kuna po osobi, a dijete za taj novac uz sudjelovanje na radionici dobiva i drvenog konjića, zanimljivu publikaciju s naljepnicama te mogućnost besplatnog sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima.
🐴 Svi sudionici bit će uključeni i u nagradnu igru, a završno izvlačenje dobitnika održat će se 4. prosinca u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec uz sv. Nikolu i Krampusa koji će doći s darovima u kočiji koju će vući konji.
🐴 Partner programa je Centar Ritam s konjem iz Stubičkih Toplica koji će najsretnijoj obitelji darovati tečaj jahanja.
🐴 Ulaz u Muzej nije uključen u cijenu radionice te se dodatno naplaćuje.