NA KONJU U MUZEJE

Počinje druga sezona

muzejsko-edukativnog programa Muzeja Hrvatskog zagorja

Mali drveni konjić 28. listopada 2023. ponovno kreće na svoj put od jednog do drugog i sve do petog muzeja u okviru Muzeja Hrvatskog zagorja.

Oduševljeni djeca i roditelji na završnici prošlogodišnjeg programa potaknuli su muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja „Staro selo“ Kumrovec da i ove kasne jeseni organiziraju radionice i druženja u jedinstvenom programu nazvanom „Na konju u Muzeje“. Program kojemu je KONJ glavna tema, održavat će se tijekom pet vikenda, od 28. listopada do 2. prosinca 2023. godine, a namijenjen je individualnim posjetiteljima te obiteljima s djecom.

Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti.

 

Kako se uključiti s djecom u program?

Za početak, trebate odabrati jedan od muzeja u kojem se program provodi, te svoj dolazak NAJAVITI emailom. Potom, djecu dovedite na termin održavanja radionice u odabranom muzeju. Na ulazu, za svako dijete roditelji trebaju platiti 6 eura (cijenu jedne radionice), a dijete za taj novac dobije:  

 

* drvenog konjića

* edukativnu publikaciju s naljepnicama

* pozivnicu za završnu svečanost na kojoj će se dijete potpisati i skupljati žigove

* rad na radionici

* mogućnost BESPLATNOG sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima

* sudjelovanje u završnom izvlačenju 2. prosinca 2023. za vrijednu nagradu koju osigurava Centar „Ritam s konjem“ iz Stubičkih Toplica.

 

Ako obitelj nakon radionice poželi razgledati muzej, ulaznica se posebno plaća.

 

Radionice po ustrojstvenim jedinicama MHZ-a imaju i svoju posebnu podtemu. Pa će se tako u MKN / Muzeju krapinskih neandertalaca obrađivati prošlost i evolucija konja, u GAA / Galeriji Antuna Augustinčića – konj u umjetnosti, u MSB / Muzeju seljačkih buna  – vojni konji i vitezovi, dok će MSS / Muzej „Staro selo“ Kumrovec promatrati konje kao igračke. U DVT / Dvoru Veliki Tabor podtema je konj u službi prijevoza, odnosno kočije.

 

Ove godine je novost već spomenuta POZIVNICA za završnu svečanost koja je važna jer će dijete na svakoj radionici dobiti žig muzeja, a sa sakupljenih 5 različitih žigova na završnici dobiva i dodatnu nagradu Muzeja Hrvatskog zagorja.

 

Završna svečanost programa održat će se 2. prosinca 2023. godine u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu sa sljedećim programom:

* od 11:00 do 12:30 - radionice za svu djecu i mogućnost vožnje u kočiji

* 12:30 – dolazak sv. Nikole i Krampusa, paljenje adventske svijeće, podjela darova djeci

* u 13:00 – dodjela nagrada djeci koja su bila na svih 5 radionica i izvlačenje vrijedne glavne nagrade Centra „Ritam s konjem“

 

Prilikom dolaska na završnu svečanost dijete će svoju POTPISANU pozivnicu ubaciti u kutiju za izvlačenje nagrada (koja će biti u suvenirnici). Tu kutiju će sv. Nikola ponijeti sa sobom. Iz nje će biti izvučena vrijedna glavna nagrada.

 

Raspored radionica po muzejima kao i ostale informacije o programu možete pronaći na mrežnim stranicama i društvenim mrežama svakog pojedinog muzeja te na fb stranici „Na konju u Muzeje“.