POČINJE NOVA EMA – edukativna muzejska akcija, 26. po redu!

I Dvor Veliki Tabor ove godine ima svoj posebni, Iz/Van/Red/Ni sadržaj – MOBILNU APLIKACIJU za sve vas, IZLOŽBU dječjih radova, RADIONICU, stručno PREDAVANJE – sve do 30. lipnja 2021. godine!

Pod nazivom „Novi život velikotaborskih dama – Veronika i Meluzina izvan očekivanog mjesta bivanja!“ posjetiteljima i zainteresiranima bit će, ravno „u ruke“ donijete priče i legende iz Dvora Veliki Tabor.

Vrijedna nematerijalna baština „spustit će se“ u mobilne telefone uz pomoć edukativne digitalne aplikacije. 

Mobilna aplikacija „Dvor Veliki Tabor – priče i legende“ omogućit će tekstualni i slikovni prikaz, te audio reprodukciju priča i legendi iz Velikog Tabora na hrvatskom, engleskom i slovenskom jeziku.

U sadržaj je uklopljena slagalica, te kratki kviz kao provjera znanja o slušanome i viđenome. Svečana promocija aplikacije bit će na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2021. godine, a aplikacija će sudionicima EMA-e (znači posjetiteljima muzeja koji dođu s knjižicom Akcije ili ju kupe u Taboru) biti dostupna od početka 26. Edukativne muzejske akcije.

O vremenu odvijanja ostalih planiranih sadržaja obavještavat ćemo vas pravodobno (jer moramo pratiti odrednice stožera i epidemiološke mjere).