VERONIKAFEST U DVORU VELIKI TABOR

            U sklopu kulturno-turističke manifestacije Veronikafest u Desiniću, 1. i 2. rujna 2023., u Dvoru Veliki Tabor održat će se prigodan program na kojem će se naći zabavni igrokaz, lutkarska predstava te tri edukativno-zabavne radionice namijenjene djeci starijoj od 7 godina te odraslima. Riječ je o radionicama „Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“, „Veronika memory“, te „Tragom Veronike Desinićke“ kroz koje se sudionike upoznaje s našom nematerijalnom kulturnom baštinom te sa srednjovjekovnim vještinama.

            U petak (1. rujna), bit će održane dvije radionice („Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“ i „Veronika memory“) u terminu od 14:00 do 16:00 sati. U subotu (2. rujna) program će započeti u 13 sati s edukativno-zabavnom radionicom „Tragom Veronike Desinićke“. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku sudjelovati u procesu srednjovjekovnog suđenja Veroniki Desinićkoj, koje će se održati u sklopu zabavne igre „Okrivite ili oslobodite!“ (namijenjene djeci starijoj od 12 godina te odraslima) s početkom u 14 sati. Uz njihovu će pomoć Veliki inkvizitor odlučiti o krivici optužene, ali i sudbini lažnih svjedoka. Sudionici igre će upoznati tužitelje i branitelje optužene, dobro se zabaviti i nasmijati, a uz to, moći će obući odore porote ili tamničara i biti živi akteri u suđenju vješticama!  U 15 sati lutkarska družina Ioculatori izvest će lutkarsku predstavu „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ namijenjenu svim uzrastima.

            Lutkarska predstava, igrokaz te radionice besplatne su za sve posjetitelje, a ulaz u Muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku.

            Radujemo se Vašem dolasku!

 

PROGRAM DOGAĐANJA:

 

Petak, 1. rujna 2023.

 

14:00 - 15:00 Radionica "Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom"

15:00 - 16:00 Edukativno-zabavna radionica "Veronika memory"

 

Subota, 2. rujna 2023.

 

13:00 - 14:00 Edukativno-zabavna radionica "Tragom Veronike Desinićke"

14:00 – 15:00 Zabavna igra „Okrivite ili oslobodite!“

15:00 - 15:30 IOCULATORI - Lutkarska predstava "Legenda o Veroniki Desinićkoj"