ŽIVOTINJE U I OKO VELIKOG TABORA – zimske radionice

Veliki Tabor je divan primjer arhitekture kasnoga srednjeg vijeka. No, ono što ga čini dojmljivijim jest upravo krajolik u kojem je izgrađen.

To nije samo kulturni krajolik već i očuvani ekološki prostor kojeg poštujemo i smatramo ga vrijednim jednako kao i  Tabor.

Šume, vinogradi, polja i livade, pa i sam burg, dom su brojnim životinjama koje često možete susresti prilikom posjeta Dvoru.

Šišmiš i kuna, kao i golubovi, „smrdljivi martini“ i bubamare stalni su stanovnici Dvora Veliki Tabor.

A koje se sve još životinje mogu susresti u bližoj i daljoj okolici burga doznat ćete pridružite li nam se na ZIMSKIM RADIONICAMA za djecu i odrasle, 8. i 9. siječnja 2022. godine u Dvoru Veliki Tabor.

Sagradit ćemo šumu, izraditi male životinje od kartona i smjestiti ih na njihova prirodna mjesta, a usput naučiti kako se koja životinja zove, gdje živi, čime se hrani, tko su joj prijatelji, a tko neprijatelji.

Radionice će se, u subotu i nedjelju, 8. i 9. siječnja 2022. godine održavati u toplini Rustikalne dvorane od 12 do 15 sati, oba dana.

Svi materijali za rad su osigurani. Vi se samo trebate pridržavati epidemioloških mjera i pokazati nam COVID potvrdu za starije od 16 godine.