Novosti i najave

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU ZA PREDSTOJEĆE BLAGDANE

19. prosinca, 2022.

čitaj više

ADVENT U VELIKOM TABORU

07. prosinca, 2022.

U Dvoru Veliki Tabor ove će se nedjelje (11. prosinca) održati edukativno-zabavne radionice izrade božićnih ukrasa namijenjene svim uzrastima. Tom će prigodom biti upaljena treća adventska svijeća, a blagdanskom će ugođaju pridonijeti i glazbeni nastup KUD-a Horvatska s početkom u 14 sati.

Radionice će se održavati od 10 do 14 sati te će biti besplatne za sve posjetitelje, a ulaz u muzej naplaćuje se prema redovnom cjeniku.

Radujemo se Vašem dolasku!

čitaj više

Izložba Rattkayi Velikotaborski i Crkva

04. prosinca, 2022.

U petak, 4.11. 2022. u Dvoru Veliki Tabor otvorena je izložba Rattkayi Velikotaborski i Crkva, autorice Nadice Jagarčec, muzejske savjetnice. Na otvorenju izložbe bila je Anuška Deranja Crnokić, ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje iz Ministarstva kulture i medija, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol te brojni župnici župa s nekadašnjeg velikotaborskog vlastelinstva.

Izložbu je otvorio vlč. dr. Vlado Mikšić, predstojnik Ureda za kulturna dobra zagrebačke nadbiskupije.
Umjetnice Gorana Tomašić Šragalj na flauti i Biserka Krčelić na harfi svojim su glabenim nastupom uveličale ovo otvorenje.

Izložba je realizirana zahvaljujući suradnji s brojnim župama čije su crkve pripadnici obitelji Rattkay svojim patronatstvom i doniranjem dograđivali i opremali.
Zahvaljujemo na suradnji Dijecezanskom muzeju iz Zagreba, župi sv. Jurja iz Desinića, župi Uznesenja BDM Taborsko, Franjevačkom samostanu iz Klanjca, Franjevačkom samostanu iz Krapine, župi Pohođenja BDM Vinagora, Kajkaviani iz Donje Stubice, g. Vitomiru Zamuda iz Klanjca. Zahvaljujemo i g. Borisu Kačanu na ustupljenim fotografijama.

čitaj više