Novosti i najave

NOĆ TVRĐAVA U DVORU VELIKI TABOR

03. svibnja, 2024.

U petak, 10. svibnja 2024., u Dvoru Veliki Tabor održat će se manifestacija Noć tvrđava. Riječ je o trećem izdanju kulturno-turističke manifestacije koja će se održavati na više od 45 utvrđenih spomenika kulturne baštine na području Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Češke, Rumunjske, Srbije i Ukrajine.

Veliki Tabor produljit će radno vrijeme do 22 sata i uključiti se u ovu manifestaciju bogatim i raznolikim programom. Događanje započinje u 18 sati stručnim predavanjem o najznačajnijim zagorskim utvrdama u periodu od 13. do 16. stoljeća. U nastavku programa posjetitelji svih uzrasta moći će sudjelovati na edukativno-zabavnoj radionici pod nazivom „Zakoračimo među plemstvo“ na kojoj će se upoznati s heraldikom te izraditi štit s vlastitim grbom. Od 20 sati svi ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku uživati u izvrsnoj predstavi „Črne noči“ u izvedbi Boss Teatra. Navedena je predstava inspirirana našom najpoznatijom legendom, usmenom predajom o Veroniki Desinićkoj, a tematizira dijalog između Veronike i njezinog krvnika – kovača. Događanje će završiti kostimiranim stručnim vodstvom po muzejskim izložbama.

Od 18 do 22 sata ulaz u Muzej i svi popratni sadržaji bit će besplatni!

Radujemo se Vašem dolasku!PROGRAM DOGAĐANJA:18:00 Predavanje „Najznačajnije utvrde Hrvatskog zagorja u periodu od 13. do 16. stoljeća“

19:00 Edukativno-zabavna radionica „Zakoračimo među plemstvo“

20:00 Predstava „Črne noči“ - Boss Teatar

21:00 Kostimirano stručno vodstvo kroz muzejske izložbe

čitaj više

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU

29. travnja, 2024.

U srijedu, 1. svibnja 2024. (Praznik rada), Dvor Veliki Tabor otvoren je za posjetitelje od 10 do 18 sati (zadnji ulaz u Muzej u 17 sati).

čitaj više

KONCERT PIJANISTICE TEREZIJE CUKROV

22. travnja, 2024.

U subotu, 27. travnja, s početkom u 19 sati u Dvoru Veliki Tabor održat će se koncert pijanistice Terezije Cukrov. Na programu će se naći skladbe Emanuela Bacha, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Luke Sorkočevića, a izvest će se na replici fortepiana iz Mozartovog vremena.

Tereziju Cukrov prestižni je New York Times ocijenio pijanisticom “impresivne snage i samopouzdanja”. Kao solist i komorni glazbenik nastupila je u Europi, Americi i Aziji. Održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu, a predavanja s temom "elementi folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih kompozitora" na Sveučilištima u Sloveniji, Srbiji, Rusiji i Gruziji.

Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavala se u Bergamu i Parizu, magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Univerzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD.

Ovo će biti prvi nastup Terezije Cukrov u Velikom Taboru, a održat će se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ulaz na koncert je slobodan!

Radujemo se Vašem dolasku!

čitaj više