Novosti i najave

VERONIKAFEST U DVORU VELIKI TABOR

30. kolovoza, 2022.

U sklopu kulturno-turističke manifestacije Veronikafest u Desiniću, od 2. do 4. rujna 2022., u Dvoru Veliki Tabor održavat će se muzejske edukativno-zabavne radionice te lutkarske predstave. U tri dana održat će se sveukupno pet različitih radionica namijenjenih djeci starijoj od osam godina te odraslima. Riječ je o radionicama „Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“, „Veronika memory“, „Ispletimo prstima“, „Tragom Veronike Desinićke“ i „Memory – muzejski predmeti“ kroz koje se sudionike upoznaje s našom materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom te sa srednjovjekovnim vještinama. U petak (2. rujna), bit će održane dvije radionice („Gađanje srednjovjekovnim lukom i strijelom“ i „Veronika memory“) u terminu od 14:30 do 16:30 sati, u subotu (3. rujna) jedna edukativno-zabavna radionica („Ispletimo prstima“) od 12 do 13 sati, a u nedjelju (4. rujna), dvije će se radionice istovremeno izvoditi od 11 do 12 sati („Tragom Veronike Desinićke“ i „Memory – muzejski predmeti)“. Na programu je i lutkarska predstava „Legenda o Veroniki Desinićkoj“ namijenjena svim uzrastima, koju će lutkarska družina Ioculatori izvesti u subotu s početkom u 13:30 sati.

Lutkarska predstava i radionice besplatne su za sve posjetitelje, a ulaz u Muzej se naplaćuje prema redovnom cjeniku.čitaj više

VERONIKAFEST

25. kolovoza, 2022.

Dani kulture u Desiniću

02.09. – 04.09.2022.

Mjesto održavanja: Dvor Veliki Tabor i Trg svetog Jurja u Desiniću

https://sites.google.com/view/veronikafest/naslovnaDobro došli!

čitaj više

Međunarodne radionice klasične glazbe u Dvoru Veliki Tabor

08. srpnja, 2022.

U sklopu manifestacije "Veronikafest" u Desiniću, od 01. do 05. rujna 2022. u Dvoru Veliki Tabor održat će se radionice klasične glazbe koje će voditi profesori iz Hrvatske i Slovenije. Riječ je o radionicama trube (prof. Krunoslav Zver), klarineta (prof. Alen Kundih), flaute (prof. Karolina Šantl Zupan), saksofona (prof. Aljoša Mutić), trombona (prof. Mario Šincek), roga (prof. Viktor Kirčenkov), gitare (prof. Tomislav Vukšić) i pjevanja (prof. Elena Hryazyeva Ciglenjak).

Radionice su namijenjene polaznicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, te akademija, kao i samoukim glazbenicima. Obzirom da će nastava biti individualna, godine naobrazbe i dob polaznika nisu ograničeni. Ciljevi radionica su usavršavanje postojećih i stjecanje novih glazbenih umijeća, kao i druženje uz glazbu s kolegama i profesorima.

U tijeku radionica organizirat će se i rad u skupini instrumentalista koji će ujedno biti i priprema za završni koncert.

Tako će polaznici radionica u predivnom ambijentu dvorca i čarobnom okruženju Hrvatskog zagorja aktivno provesti dio godišnjeg odmora.

Glazbene radionice klasične glazbe u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću realiziraju se u suradnji s Glazbenom školom Pregrada.

čitaj više