Novosti i najave

Izložba Rattkayi Velikotaborski i Crkva

04. prosinca, 2022.

U petak, 4.11. 2022. u Dvoru Veliki Tabor otvorena je izložba Rattkayi Velikotaborski i Crkva, autorice Nadice Jagarčec, muzejske savjetnice. Na otvorenju izložbe bila je Anuška Deranja Crnokić, ravnateljica Uprave za arhive, knjižnice i muzeje iz Ministarstva kulture i medija, ravnatelj Muzeja Hrvatskog zagorja Jurica Sabol te brojni župnici župa s nekadašnjeg velikotaborskog vlastelinstva.

Izložbu je otvorio vlč. dr. Vlado Mikšić, predstojnik Ureda za kulturna dobra zagrebačke nadbiskupije.
Umjetnice Gorana Tomašić Šragalj na flauti i Biserka Krčelić na harfi svojim su glabenim nastupom uveličale ovo otvorenje.

Izložba je realizirana zahvaljujući suradnji s brojnim župama čije su crkve pripadnici obitelji Rattkay svojim patronatstvom i doniranjem dograđivali i opremali.
Zahvaljujemo na suradnji Dijecezanskom muzeju iz Zagreba, župi sv. Jurja iz Desinića, župi Uznesenja BDM Taborsko, Franjevačkom samostanu iz Klanjca, Franjevačkom samostanu iz Krapine, župi Pohođenja BDM Vinagora, Kajkaviani iz Donje Stubice, g. Vitomiru Zamuda iz Klanjca. Zahvaljujemo i g. Borisu Kačanu na ustupljenim fotografijama.

čitaj više

RATTKAYI VELIKOTABORSKI I CRKVA

31. listopada, 2022.

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe
RATTKAYI VELIKOTABORSKI I CRKVA
u petak, 4. studenoga 2022., u 12,00 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja 2023. godine.

čitaj više

NA KONJU U MUZEJE

31. listopada, 2022.

🐴 NA KONJU U MUZEJE - počinjemo ovog vikenda!

🐴 U Dvoru Veliki Tabor radionice će se održavati 6.11. u 14 sati, 12.11. u 10 sati, 26.11. u 14 sati, te 3.12. u 14 sati.

🐴 Muzejsko-edukativni program Muzeja Hrvatskog zagorja
„NA KONJU U MUZEJE“

🐴 Pet ustrojstvenih jedinica Muzeja Hrvatskog zagorja, pet muzeja sa sasvim različitom sadržajnom tematikom, povezalo se u jedinstvenom programu nazvanom „Na konju u Muzeje“.

🐴Program kojemu je KONJ glavna tema, održavat će se tijekom pet vikenda, od 5. studenoga do 4. prosinca 2022. godine, a namijenjen je individualnim posjetiteljima te obiteljima s djecom.
Sudionike programa u svakom od pet muzeja očekuje zanimljiva priča o konju te različite interaktivne radionice u koje će se moći uključiti.

🐴 Program su osmislile i provode ga muzejske pedagoginje Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja „Staro selo“ Kumrovec.

🐴U DVORU VELIKI TABOR na drvenoga konjića prikopčat ćemo drvenu kočiju koja će se na radionici sklapati i ukrašavati, a posveta je dvjema kočijama starima dvjestotinjak godina koje su dio muzejskih zbirki i nalaze se u atriju Dvora.

🐴 Cijena radionice iznosi 46 kuna po osobi, a dijete za taj novac uz sudjelovanje na radionici dobiva i drvenog konjića, zanimljivu publikaciju s naljepnicama te mogućnost besplatnog sudjelovanja na radionicama u drugim muzejima.

🐴 Svi sudionici bit će uključeni i u nagradnu igru, a završno izvlačenje dobitnika održat će se 4. prosinca u Muzeju „Staro selo“ Kumrovec uz sv. Nikolu i Krampusa koji će doći s darovima u kočiji koju će vući konji.

🐴 Partner programa je Centar Ritam s konjem iz Stubičkih Toplica koji će najsretnijoj obitelji darovati tečaj jahanja.

🐴 Ulaz u Muzej nije uključen u cijenu radionice te se dodatno naplaćuje.

čitaj više